Ρομάν Αμπράμοβιτς τελικός ΟΠΑΔ Καυσόξυλα Ποιμενικοί στην προστασία κοπαδιών στην Πίνδο

Καυσόξυλα Τέσσερα κουταβάκια ελληνικών ποιμενικών σκύλων χαρίστηκαν σε κτηνοτρόφους της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου με στόχο να……

Ποιμενικοί στην προστασία κοπαδιών στην Πίνδο Καυσόξυλα Κτηνοτρόφοι απέκτησαν τέσσερα κουτάβια

Τέσσερα κουταβάκια ελληνικών ποιμενικών σκύλων χαρίστηκαν σε κτηνοτρόφους της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου με στόχο διώχνουν τις αρκούδες που πλησιάζουν τα κοπάδια.

Τα κουτάβια δόθηκαν σε κτηνοτρόφους που έχουν στο παρελθόν υποστεί ζημιές από αρκούδες από το δίκτυο κατόχων ελληνικών ποιμενικών το οποίο έχει δημιουργήσει η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», στο πλαίσιο του έργου LIFE Πίνδος/Γρεβενά.

Η δικτύωση και η ανταλλαγή σκύλων φύλαξης κοπαδιών είναι μία δράση η οποία έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε προηγούμενα έργα LIFE καθώς μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό των ζημιών που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι από αρκούδες, ενώ έμμεσα μπορεί να μειωθεί και ο αριθμός των νεκρών αρκούδων που θανατώνονται από δυσαρεστημένους παραγωγούς.

Τελικός σκοπός, είναι να χορηγούνται τουλάχιστον 15 σκυλιά κάθε χρόνο και η δικτύωση αυτή να λειτουργήσει και μετά τη λήξη του έργου LIFE με πρωτοβουλία των ίδιων των κτηνοτρόφων οι οποίοι θα έχουν αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία αλλά και την υποστήριξη από τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου.

Καυσόξυλα Καυσόξυλα Για πρώτη φορά μαύρη Αφρικανή συγγραφέας διεκδικεί το «Man Booker Prize»

Για το μυθιστόρημά της «Χρειαζόμαστε νέα ονόματα», την αφήγηση ενός δεκάχρονου κοριτσιού που ξεφεύγει από τη φτώχεια στη Ζιμπάμπουε για να ζήσει με τη θεία της στις ΗΠΑ

Η Νοβάιολετ Μπουλαγουάγιο από τη Ζιμπάμπουε είναι η πρώτη μαύρη Αφρικανή που συγκαταλέγεται στους διεκδικητές του Man Booker Prize 2013, ενός από τα πιο σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Η Μπουλαγουάγιο επελέγη για το μυθιστόρημά της «Χρειαζόμαστε νέα ονόματα», την αφήγηση ενός δεκάχρονου κοριτσιού που ξεφεύγει από τη φτώχεια στη Ζιμπάμπουε για να ζήσει με τη θεία της στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σειρά από προβλήματα.

Η συγγραφέας, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Ελίζαμπεθ Ζαντάιλ Τσέλε, είναι επίσης η πρώτη συγγραφέας από τη χώρα της, Προμήθεια πέλλετ Βόλος ανεξαρτήτως φύλου, που συγκαταλέγεται στον κατάλογο των διεκδικητών του Booker στην ιστορία.

Σε περίπτωση που της απονεμηθεί το βραβείο αυτό, Οικολογικά καυσόξυλα Βόλος όταν θα ανακοινωθεί ο τελικός νικητής στις 15 Οκτωβρίου, θα γίνει η τέταρτη λογοτέχνης από την Αφρική που θα τιμηθεί με αυτό. Ο Νοτιοαφρικανός Τζ. Μ. Κούτσυ το είχε κερδίσει δύο φορές, το 1983 (για το «Βίος και Πολιτεία του Μάικλ Κ.») και το 1999 (για το «Ατίμωση»), ενώ η συμπατριώτισσά του Ναντίν Γκόρντιμερ το είχε κερδίσει το 1974, για το έργο της «Ο συντηρητής. Ουτοπίες ενός ρεαλιστή», και το 1991 το Booker είχε απονεμηθεί στον Νιγηριανό Μπεν Όκρι, για το βιβλίο του «Ο αδηφάγος δρόμος».

Μεταξύ των άλλων έξι διεκδικητών του φετινού βραβείου είναι ο Ιρλανδός Κολμ Τόιμπιν με τη «Διαθήκη της Μαρίας», που διηγείται την περιπλάνηση μίας γυναίκας μετά τον θάνατο του γιου της και ο Βρετανός Τζιμ Γκρέις με τη «Σοδειά», ένα μυθιστόρημα για ένα χωριό που νοιώθει να απειλείται από νεοαφιχθέντες.

Η γεννημένη στο Λονδίνο Τζούμπα Λαχίρι συμπεριλήφθηκε στους διεκδικητές για το μυθιστόρημα «Οι πεδιάδες», που αφηγείται την ιστορία δύο α Δελφών που μεγαλώνουν στην Καλκούτα, στην Ινδία, ενώ η Αμερικανογιαπωνέζα βουδίστρια ιερέας και συγγραφέας Ρουθ Οζέκι αφηγείται την ιστορία της οικογένειάς της στο «Μία ιστορία για το παρόν». Η νεώτερη σε ηλικία από τους διεκδικητές είναι η 27χρονη Νεοζηλανδή Ελέανορ Κάτον με το βιβλίο «Απαστράπτοντες», ένα μυθιστόρημα για τον πυρετό του χρυσού στη Νέα Ζηλανδία περί τα 1860.

Το βραβείο Booker, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 50.000 λιρών (62.000 ευρώ), Αγορά καυσόξυλων Βόλος απονέμεται στο καλλίτερο βιβλίο γραμμένο στην αγγλική γλώσσα από συγγραφέα της Βρετανικής Κοινο Πολιτείας και της Ιρλανδίας.

Το περασμένο έτος, η Βρετανή Χίλαρι Μάντελ έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του θεσμού και η πρώτη Βρετανή που έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Καυσόξυλα Θεσσαλονίκη: Επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Συνέχεια στην κόντρα που άνοιξε με αφορμή τη φωτογραφία του Κάτσε με μπλούζα του UCK – Περίπου 40 προσαγωγές

Επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα δεκάδων ατόμων, Αποκοπή δέντρων Βόλος με ξύλα και πέτρες, πήγε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Καζαντζάκη, κοντά στα δικαστήρια, και προσπάθησε να προκαλέσει φθορές.

Μετά την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περίπου 40 προσαγωγές ατόμων από τη γύρω περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό, στην επίθεση συμμετείχαν οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχουν εκδώσει πρόσφατα αιχμηρές ανακοινώσεις εναντίον της Χρυσής Αυγής, με αφορμή το θέμα του ποδοσσφαιριστή Κάτσε, που φωτογραφήθηκε με μπλούζα του UCK.

Όπως αναφέρουν περίοικοι, σημειώθηκαν και μικροσυμπλοκές, καθώς Χρυσαυγίτες που ήταν στα γραφεία κατέβηκαν στο δρόμο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Πηγή: seleo.gr

Καυσόξυλα

source: http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/613166/poimenikoi-stin-prostasia-kopadion-stin-pindo/




Καυσόξυλα…

Reply...