τράπεζες τράπεζες τράπεζες Εκφοβισμός – Οικονομία – Μπαρνιέ: Προωθεί νόμο για την τραπεζική κερδοσκοπία

Εκφοβισμός Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, Αντιμετώπιση της Βίας και Εκφοβισμού στη Θεσσαλονίκη άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Αποκάλυψη και Δράση στη Θεσσαλονίκη Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Οικονομία – Μπαρνιέ: Προωθεί νόμο για την τραπεζική κερδοσκοπία Εκφοβισμός Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να διαχωρίσουν τις κερδοσκοπικές και ριψοκίνδυνες επιχειρήσεις τους από τις «παραδοσιακές» τραπεζικές υπηρεσίες, δήλωσε ο επίτροπος αγορών της Κομισιόν, Αντιμετώπιση της Βίας και Εκφοβισμού στη Θεσσαλονίκη Μισέλ Μπαρνιέ, σε συνέντευξή του στην γερμανική Εφημερίδα Handelsblatt. Δήλωσε ακόμη ότι σκοπεύει να παρουσιάσει σχέδιο νόμου πάνω σε αυτό το ζήτημα πριν το τέλος του έτους.

Οι προτάσεις αυτές θα ακολουθήσουν την «γραμμή» της Έκθεσης Λικάνεν για τον διαχωρισμό των πιο ριψοκίνδυνων δραστηριοτήτων των τραπεζών από τις «κοινωφελείς» τους δραστηριότητες όπως είναι η λιανική τραπεζική.

Ο Ερκι Λικάνεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Αντιμετώπιση της Βίας και Εκφοβισμού στη Θεσσαλονίκη προήδρευσε της επιτ ροπής εμπειρογνωμόνων η οποία κατάρτισε την έκθεση.

ΠΗΓΗ Αναζήτηση της Αλήθειας: Κατά του Βία και Εκφοβισμού στα Σχολεία: www.euro2day.gr

Εκφοβισμός Εκφοβισμός ΣΥΡΙΖΑ: Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι «οφθαλμαπάτη»

Αντικρούει η Κουμουν Δούρου τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών

«Οφθαλμαπάτη» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,9 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο.

«Το πρωτογενές πλεόνασμα προκύπ ΤΕΙ κατ’ αρχήν με τη βοήθεια της δημιουργικής λογιστικής» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντικρούοντας τα στοιχεία του υπουργείου, η Κουμουν Δούρου υπογραμμίζει ότι το υπουργείο Οικονομικών κερδίζει:

– 683 εκατ. ευρώ από τη μη επιστροφή φόρων σε πολίτες και επιχειρήσεις

   

– 800 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ).

Την ίδια ώρα, Η Αντίσταση της Ελένης: Αντιμετώπιση του Εκφοβισμού στα Σχολεία: Η Υπόθεση της Λάρισας: Αναζητώντας τη Δικαιοσύνη στα Σχολεία Η Ιστορία της Άννας στη Θεσσαλονίκη Μια Ιστορία Αλληλεγγύης οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είναι μικρότερες κατά 1,3 δισ. ευρώ έναντι του στόχου. Μόνο από τη χειραγώγηση του ΠΔΕ, το υπουργείο Οικονομικών κερδίζει συνολικά 2,1 δισ. ευρώ.

   

– Δύο δισ. ευρώ από τις πρωτογενείς δαπάνες, γεγονός που έχει φέρει τη λειτουργία του Κράτους σε οριακό σημείο.

«Το υπουργείο Οικονομικών δεν έμεινε όμως σε αυτά. Προχώρησε και στην εγγραφή ποσού 1,5 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό από την επιστροφή των εσόδων των Κεντρικών Τραπεζών. Φαίνεται ότι και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει διαβάσει το Μνημόνιο» παρατηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Διότι στο Μνημόνιο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι “μεταβιβάσεις που συνδέονται με την απόφαση του Eurogroup της 21ης Φεβρουαρίου 2012 σε σχέση με το εισόδημα των εθνικών κεντρικών τραπεζών της ζώνης του ευρώ… δεν θα πρέπει να μειώνουν την απαιτούμενη προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης και δεν θα υπολογίζονται στην αξιολόγηση αυτών των στόχων» προσθέ ΤΕΙ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και καταλήγει: «Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης συνεχώς εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ για “μικροψυχία”, καθώς δεν αναγνωρίζει την επιτυχία για το πρωτογενές πλεόνασμα. Μόνο που η κυβέρνηση δεν αναζητά ουσιαστικό διάλογο για τα δημοσιονομικά, αλλά μόνο επαίνους. Αν ήθελε το πρώτο, δεν θα θόλωνε την εικόνα των δημοσιονομικών μεγεθών και δεν θα μετέθετε τα προβλήματα στο μέλλον, συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική της μείωσης των επενδυτικών δαπανών και τη μη επιστροφής φόρων».Εκφοβισμός Στα τρία δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα στο οκτάμηνο

Το μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα στην ευρωζώνη θα είχε φέτος η χώρα μας, αν ήταν μικρότερη η ύφεση, σύμφωνα με τον Χρ. Σταϊκούρα

Το μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα στην ευρωζώνη θα είχε φέτος η χώρα μας, αν ήταν μικρότερη η ύφεση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την παρουσίαση των προσωρινών στοιχείων εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου.

Παρότι οι εισπράξεις φόρων υπερέβησαν τους μηνιαίους στόχους τον Αύγουστο, σχεδόν αποκλειστικά από αύξηση εισπράξεων από εμμέσους φόρους, καλύφθηκε μέρος μόνο της «μαύρης τρύπας» των εισπράξεων έναντι των στόχων, από 1,1 δισ. που είχε φτάσει τον Ιούλιο, σε 713 εκατ. ευρώ στο οκτάμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το πρωτογενές πλεόνασμα κατά το πρώτο εφετινό οκτάμηνο διαμορφώθηκε περίπου στα 3 δισ. ευρώ ή στο 1,6% του ΑΕΠ. Μόνο το μήνα Αύγουστο το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν 367 εκατ. ευρώ. Το οκτάμηνο του 2012 υπήρξε πρωτογενές έλλειμμα 1,4 δισ. ευρώ ή 0,7% του ΑΕΠ.

Ο στόχος του Προϋπολογισμού, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ), ήταν για πρωτογενές έλλειμμα 2,5 δισ. ευρώ.

Εάν δεν συνυπολογιστούν τα έσοδα από τη μεταφορά των αποδόσεων των Ελληνικών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος (SMPs), τα οποία και δεν υπολογίζονται στους στόχους του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γενικής κυβέρνησης, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στο 1,5 δισ. ευρώ ή στο 0,8% του ΑΕΠ.

Συνολικά, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού μειώθηκε στο οκτάμηνο κατά 2,4 δισ. ευρώ. Ο στόχος ήταν για έλλειμμα 7,8 δισ. ευρώ. Την αντίστοιχη περίοδο του 2012 το έλλειμμα ήταν 12,5 δισ. ευρώ, δηλαδή ήταν υπέρ-πενταπλάσιο.

Καλύπτεται η υστέρηση στα έσοδα      

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου για τις εισπράξεις, τα καθαρά έσοδα, τόσο του Κρατικού όσο και του Τακτικού Προϋπολογισμού, είναι αυξημένα τόσο σε σχέση με το 2012 όσο και έναντι των στόχων που είχαν τεθεί. Συγκεκριμένα:

– Τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού ανήλθαν σε 35 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,6% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και 5,9% έναντι του στόχου που είχε τεθεί για το οκτάμηνο του έτους. Εάν εξαιρέσουμε τα έσοδα από τη μεταφορά των αποδόσεων των Ελληνικών ομολόγων (SMPs), τα καθαρά έσοδα παραμένουν αυξημένα κατά 500 εκατ. ευρώ έναντι των στόχων.

– Τα καθαρά έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού ανήλθαν σε 31 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,1% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και 3,9% έναντι του στόχου που είχε τεθεί για το οκτάμηνο του έτους.

– Τα έσοδα προ επιστροφών φόρων ανήλθαν σε 32 δισ. ευρώ, περίπου 500 εκατ. ευρώ υψηλότερα από το στόχο που είχε τεθεί.

Ειδικά για το μήνα Αύγουστο:

–  Τα έσοδα προ επιστροφών του Τακτικού Προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 400 εκατ. ευρώ ή κατά 10,2% έναντι του μηνιαίου στόχου.

–  Τα καθαρά έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 4,1 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 421 εκατ. ευρώ ή κατά 11,4% έναντι του μηνιαίου στόχου.

–  Τα έσοδα από άμεσους φόρους παρουσίασαν υστέρηση κατά 158 εκατ. ευρώ ή 8,6% έναντι του μηνιαίου στόχου, λόγω των παρατάσεων που έχουν δοθεί στην υποβολή και, συνεπώς, στην εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, καθώς και λόγω της καθυστερημένης αποστολής του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

–  Οι έμμεσοι φόροι είναι αυξημένοι κατά 494 εκατ. ευρώ ή κατά 26,5% έναντι του μηνιαίου στόχου. Για όλο το οκτάμηνο είναι 328 εκατ. ευρώ υψηλότεροι από τους στόχους. Μάλιστα, είναι υψηλότεροι κατά 15% σε σχέση ακόμα και με τον Αύγουστο του 2012, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα μετά τον Ιούλιο.

Συνεπώς, η καλή πορεία των εσόδων από έμμεσους φόρους, που συνεχίστηκε και το μήνα Αύγουστο, υπερκάλυψε προσωρινά την υστέρηση από τους άμεσους φόρους. Η «μαύρη τρύπα» έναντι των στόχων στο σύνολο των φορολογικών εσόδων το επτάμηνο του έτους είχε διαμορφωθεί στα 1.060 εκατ. ευρώ, αλλά λόγω της υπέρβασης των στόχων στους έμμεσους φόρους τον Αύγουστο η απόκλιση έχει μειωθεί στα 713 εκατ. ευρώ, με τάση περαιτέρω συρρίκνωσης και προσέγγισης του ετήσιου στόχου, εφόσον θα εξομαλύνονται και οι εισπράξεις από τους φόρους εισοδήματος.

Πάγωσαν οι δαπάνες

Την ίδια στιγμή, οι πρωτογενείς κρατικές δαπάνες μειώθηκαν τόσο έναντι του στόχου όσο και έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2012.Διαμορφώθηκαν στα 28,4 δισ. ευρώ, 2,8 δισ. ευρώ ή 9,1% χαμηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2012, και 1,9 δισ. ευρώ ή 6,4% χαμηλότερα από τον στόχο που είχε τεθεί για το οκτάμηνο του έτους.

Παρά ταύτα, φέτος χορηγήθηκαν και η έκτακτη παροχή των δικαστικών (104 εκατ. ευρώ), και επιπλέον κονδύλια περίθαλψης (15 εκατ. ευρώ), και επιπλέον δαπάνες κάλυψης ελλειμμάτων των νοσοκομείων (53 εκατ. ευρώ), και αποδόσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (112 εκατ. ευρώ) και επιδοτήσεις για την αγροτική ανάπτυξη (31 εκατ. ευρώ). Επίσης, χορηγήθηκε επίδομα θέρμανσης (80 εκατ. ευρώ) και αυξήθηκαν οι λειτουργικές και λοιπές δαπάνες στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας αποφυγής δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (38 εκατ. ευρώ), ενώ ιδιαίτερα αυξημένες είναι και οι επιχορηγήσεις προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (264 εκατ. ευρώ).

Από την άλλη, οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) μειώθηκαν στα 2,5 δισ. ευρώ, μειωμένες οριακά έναντι του οκταμήνου πέρυσι και σημαντικά έναντι του στόχου. Ωστόσο, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, οι δαπάνες είναι αυξημένες κατά 40% και 28% έναντι των αντίστοιχων μηνών του 2012.

Και «μαξιλαράκι» 650-700 εκατ.

Η κυβέρνηση «ποντάρει» πολλά όμως, για την αποφυγή διόγκωσης του ελλείμματος, και στο «μαξιλαράκι» από την αξιοποίηση του αποθεματικού του Τακτικού Προϋπολογισμού. Από τα 1,1 δισ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί, μέχρι στο οκτάμηνο του έτους έχουν δαπανηθεί 328 εκατ. ευρώ ή το 30% του αποθεματικού, έναντι του 70% περίπου του συνολικού αποθεματικού που είχε χρησιμοποιηθεί την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Από τα υπόλοιπα 750 εκατ. ευρώ που έχουν απομείνει, προβλέπεται να δοθούν και άλλα κονδύλια για αποζημιώσεις απολυμένων της ΕΡΤ κλπ.

 

Εκφοβισμός

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=277561&catID=2




Εκφοβισμός…

Reply...