Οι ασκήσεις αναπνοής – ή ακόμα και η λήψη μόνο μερικών βαθιών αναπνοών – μπορούν να βοηθήσoυν στη μείωση της έντασης

{κατάθλιψη} κατάθλιψη {κατάθλιψη} νομικό φροντιστήριο – Υγεία – Έχει το παιδί μου κατάθλιψη; Είναι δυνατόν;

νομικό φροντιστήριο Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Υγεία – Έχει το παιδί μου κατάθλιψη; Είναι δυνατόν; νομικό φροντιστήριο Η εφηβεία προβάλλει ως σημαντική αναπτυξιακή περίοδος για τη μελέτη και κατανόηση της φύσης, της πορείας και θεραπείας της κατάθλιψης. Είναι γεγονός πως μια σειρά βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών αλλαγών ευνοούν την εμφάνιση καταθλιπτικών εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα η συχνότητα της κατάθλιψης να αυξάνεται σημαντικά κατά το πέρασμα στην εφηβεία.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

νομικό φροντιστήριο νομικό φροντιστήριο Μήπως έχετε hangover… διακοπών;

Αν μισείτε τη δουλειά σας, το σπίτι σας, ακόμη και τη σχέση σας, μετά τις καλοκαιρινές σας διακοπές, τότε μάλλον έχετε…

Είναι μια από τις πιο δύσκολες περιόδους μέσα στο χρόνο: οι διακοπές τελειώσαν, τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο και εσείς καλείστε να προσαρμοστείτε ξανά στους ρυθμούς της καθημερινότητας. Πόσο εύκολο όμως είναι κάτι τέτοιο; Πόσο εύκολα μπορείς να γυρίσεις στη ρουτίνα σου όταν το μυαλό σου κάνει ακόμα διακοπές;

 

Πολλοί νιώθουν ότι τίποτα δεν πάει καλά. Αντιλαμβάνονται ότι μισούν τη δουλειά τους, δεν τους αρέσει το σπίτι τους, ενώ μπορεί να θεωρούν ότι ακόμα και η σχέση τους δεν τους προσφέρει πλέον κάτι. Αν αναγνωρίζετε αυτά τα συμπτώματα και στον εαυτό σας, τότε έχετε hangover διακοπών, σύμφωνα με τους ειδικούς.

 

«Μέχρι πριν από τέσσερις εβδομάδες νόμιζα ότι η ζωή μου στο Λονδίνο ήταν μια χαρά. Τώρα, μεταναστεύω σε άλλη χώρα», φροντιστήριο δήλωσε η Fiona Harrold.

 

«Το αίσθημα αυτό με έχει κυριεύσει. Δεν είχα καμία πρόσθεση να μετακομίσω, αλλά από τη μέρα που τελείωσαν οι διακοπές μου νιώθω εκτός τόπου και χρόνου. Συνειδητοποίησα ότι πρέπει απεγνωσμένα να αλλάξω τρόπο ζωής. Χρειάζομαι περισσότερο χώρο και χρόνο και να είμαι σε ένα μέρος που ο καιρός είναι ευχάριστος, όπου οι άνθρωποι ζουν με πιο χαλαρούς ρυθμούς… να πάω κάπου όπου θα είμαι και εγώ πιο χαλαρή», συνέχισε η Fiona, που τώρα σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ίμπιζα. «Είναι τρομακτικό, αλλά ξέρω μέσα μου ότι αυτό πρέπει να γίνει».

 

Και δεν είναι μόνο η Fiona που αισθάνεται την ανάγκη να κάνει μια τόσο δραστική αλλαγή. Ως βοηθός διαχείρισης της ζωής, κάθε χρόνο, τέτοια περίοδο παρατηρεί μεγάλη άνοδο στη δουλειά της.

 

«Οι άνθρωποι πηγαίνουν διακοπές και έχουν χρόνο να σκεφτούν τι είναι σημαντικό και τι όχι για εκείνους», τμήμα προετοιμασίας εθνική σχολή δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης συμπληρώνει. «Επιστρέφουν στην παλιά τους ζωή και να λένε , “Αυτό είναι;”. Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που η αλλαγή είναι παντού γύρω μας και όλοι θέλουν ένα νέο ξεκίνημα».

 

Αλλά πώς ξέρουμε ότι η ζωή μας χρειάζεται όντως μια αλλαγή και δεν είναι απλά μία μικρή «κατάθλιψη» μετά τις διακοπές που θα περάσει με τις μέρες;

 

«Η ανάγκη σας για αλλαγή μπορεί να μην είναι τόσο έντονη, όσο η δική μου», λέει η Fiona. «Μια ερώτηση που κάνω στους πελάτες είναι “Αν η ζωή σου ήταν να είναι ίδια όπως τώρα και για τα επόμενα τρία χρόνια, πώς θα ένιωθες;”. Μερικοί δεν έχουν ενοχλούνται στην ιδέα αυτή, γιατί κατά τα άλλα η ζωή τους είναι μια χαρά και απλά πρέπει να προσαρμοστούν».

 

Έτσι, Εξ αποστάσεως προετοιμασία αν μια εγγραφή στο γυμναστήριο ή μια νέα δραστηριότητα θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και πιο… ανακουφισμένοι, εθνική σχολή δικαστικών υπαλλήλων τότε κάντε το!

 

«Όμως, αν και μόνο αυτή η σκέψη, σας φρικάρει τότε μάλλον ήρθε η ώρα να κάνετε μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας», λέει η Fiona.

Ρωτήστε τον εαυτό σας τι θα έκανε αν δεν φοβόταν; Ή τι θα έκανε αν κάποιος μπορούσε να εγγυηθεί ότι θα πάνε καλά; Αυτό βοηθά στο να πάρετε ειλικρινείς απαντήσεις σχετικά με το τι είναι αυτό που πραγματικά θέλετε. Και μετά μένει να το ακολουθήσετε!

 – υγεία – Η στεναχώρια «διαλύει» τις άμυνες του οργανισμού

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως μια μεγάλη στεναχώρια επηρεάζει τόσο πολύ τον οργανισμό, ώστε εξασθενεί τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς του, παρέχοντας έτσι την ευκαιρία σε επικίνδυνα μικρόβια να του επιτεθούν και να τον αρρωστήσουν βαριά.

Το εύρημα εξηγεί περιπτώσεις ανθρώπων που αρρωσταίνουν βαριά ή και πεθαίνουν ακόμα όταν χάνουν τον/την σύντροφο της ζωής τους.Αυτό συνέβη στην περίπτωση του διάσημου μουσικού Τζόνι Κας, ο οποίος πέθανε το 2003 από επιπλοκές του διαβήτη.

Ο Κας είχε χάσει τέσσερις μήνες νωρίτερα τη σύζυγό του Τζουν και οι συγγενείς του είχαν πει τότε ότι ο 71 ετών συνθέτης και τραγουδιστής δεν άντεξε τον θάνατό της.

Τώρα, ανοσολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ ανακάλυψαν ότι τα αυξημένα επίπεδα στρες και κατάθλιψης που προκαλεί η μεγάλη στεναχώρια, μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία ενός είδους λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία λέγονται ουδετερόφιλα.

Τα ουδετερόφιλα είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση βακτηριακών λοιμώξεων, όπως η πνευμονία.

Οι επιπτώσεις της στεναχώριας σε αυτά είναι πιο έντονες στους μεγάλης ηλικίας ανθρώπους. Και αυτό, διότι μετά τα 65 ο ανθρώπινος οργανισμός χάνει την ικανότητα να παράγει μία ορμόνη η οποία μπορεί να εξουδετερώσει αυτή την αρνητική επίδραση.

«Υπάρχουν πολλές περιγραφές ζευγαριών που ήταν παντρεμένα επί 30 ή 40 χρόνια και όταν πέθανε ο ένας, ο άλλος τον “ακολούθησε” πολύ σύντομα. Ως φαίνεται, υπάρχει βιολογική βάση σε τέτοιου είδους περιστατικά», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Τζάνετ Λορντ, καθηγήτρια Βιολογίας των Ανοσοκυττάρων και διευθύντρια στο Κέντρο έρευνας της Υγιούς Γήρανσης του πανεπιστημίου.

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν πεθαίνουν από το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς, αλλά από “διαλυμένο” ανοσοποιητικό, που επιτρέπει την εκδήλωση πάρα πολύ σοβαρών λοιμώξεων».

Η μελέτη

Τα ευρήματα βασίζονται σε αναλύσεις του ανοσοποιητικού συστήματος και των ορμονικών επιπέδων 48 υγιών εθελοντών ηλικίας 65 ετών και πάνω. Οι μισοί από αυτούς είχαν χάσει κάποιο αγαπημένο πρόσωπο μέσα στο τελευταίο 12μηνο.

Η αντιβακτηριακή δράση των ουδετερόφιλων στους εθελοντές που πενθούσαν βρέθηκε σημαντικά μειωμένη σε σύγκριση με αυτήν στους υπόλοιπους εθελοντές.

Επιπλέον, όσοι πενθούσαν είχαν και σημαντικά αυξημένα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, η οποία είναι γνωστό ότι καταστέλλει τη δραστηριότητα των ουδετερόφιλων.

Τη δράση αυτή της κορτιζόλης καταστέλλει μία άλλη ορμόνη, η DHEA– και η αλληλεπίδραση των δύο ορμονών είναι που επιτρέπει στο ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργεί φυσιολογικά, ακόμα και σε περιόδους πένθους.

Ωστόσο, η παραγωγή της DHEA μειώνεται με την ηλικία. «Ένα άτομο ηλικίας 70 ετών, παράγει το 10-20% της ποσότητας της DHEA που παράγει ένας 30άρης», νομικό φροντιστήριο εξήγησε η δρ Λορντ.

«Η έλλειψή της όμως δίνει την ευκαιρία στην κορτιζόλη να εξουδετερώσει τα ουδετερόφιλα κύτταρα, με συνέπεια να αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνη η μεγάλη στεναχώρια για τους ηλικιωμένους».

Η ίδια ερευνητική ομάδα έχει ανακαλύψει ότι την ίδια ορμονική διαταραχή προκαλεί στους ηλικιωμένους και το κάταγμα του ισχίου, γεγονός που εξηγεί γιατί το περίπου 25% των ατόμων ηλικίας άνω των 80 ετών που παθαίνουν αυτό το κάταγμα, χάνουν μέσα σε ένα χρόνο τη ζωή τους.

Πηγή:tanea.gr

νομικό φροντιστήριο

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=277035&catID=19




νομικό φροντιστήριο…

Reply...